↓ Visa andra inlägg ↓

Arkiv → 2010-04

Snabba beställningar?

När kunder gör snabba beställningar tycker man såklart det är smidigt.

Nackdelen är att branschen som helhet utvecklas dock inte så mycket. Det blir samma gamla profilprodukter som beställs år efter år, vilket egentligen inte gynnar någon, förutom dom allra tröttaste företagen (det finns många) inom branschen.

paraplyVarje år koras ”årets promotionprodukt” och vinnaren 2009 var ett paraply. Kanske låter tråkigt. Men för att twista till det lite så var det ett paraply med tryckfärg som ändrar färg om det blir blött.

Ganska rolig produkt, som jag verkligen rekommenderar att man tittar närmare på och försöker komma på något roligt sätt hur man själv kan använda det för att skapa lite uppmärksamhet runt en produkt. (Bilden tagen från prylzonen)

Sommarpresent till företag

Våra bästa förslag på sommarpresenter till företag.

Godis med tryck

En idé är att ge bort godis med tryck. Det är uppskattat, men nackdelen är att det tar slut. Reklamgodis är väldigt billigt och de flesta företags image passar med att ge bort godis.

Brassestolar med tryck

Lite mer kostsam present kanske, men otroligt uppskattad. Helst av allt ska man ju ge bort 2 brassestolar till varje kund, så att kunden slitter sitta själv på stranden.

Andra bra idéer är filtar, badhanddukar och badbollar.

Billiga profilprodukter vs. Dyrare

Steg ett är, som inom all marknadsföring, att identifiera din målgrupp. Tänk också efter huruvida du ska nå många, eller få. Detta sätter såklart spår i din marknadsföringsbudget.

Är det en kampanj med många människor involverade, och produkten ska användas under en begränsad tid, kan det vara smart att välja en billigare produkt. Men tänk alltid på att en give away ofta behålls av mottagaren och den har alltså en längre hållbarhet än vad man kanske räknar med.

Titta t.ex. hemma bland dina pennor med tryck som du har. Ofta har du någon gammal penna från någon bank, något transportföretag och kanske en penna från en restaurang som du råkat få med dig hem. Pennan har, utan att avsändare tänkt på det från början, vandrat hela vägen från butiken ända hem till dig i hemmet och har i många fall legat där i flera år och använts med jämna mellanrum.

Samma sak gäller med profilkläder. Du kanske får den när du är arrangör för något arrangemang, eller någon i familjen kanske jobbade på något event och hade tröjan på sig. Numera används den varje gång du är ute i löparspåret.

Tänk alltid lite längre när du väljer profilprodukter. Ställ dig frågan om du tror att det ä troligt att personen som får din profilprodukt slänger den.

Om vi avslutningsvis ska tipsa som en profilprodukt som ingen vettig människa slänger förrens den är använd tills den inte klarar mer, så rekommenderar vi säkerhetsprodukter såsom plåster med tryck.

Debitera för grafiska förslag?

Tid är pengar, men när man jobbar med presentreklam och profilprodukter så är det svårt att debitera för sin tid. Mycket av den tid man lägger ner går åt till att skriva offerter och framförallt ta fram attraktiva grafiska förslag.

Frågan är då vad kunden skulle säga om dom får en faktura på tiden man lagt ner när man sänder dem en faktura.

En del profilföretag debiterar för detta, men många göra det inte. Det är självklart en väldigt bra service att inte debitera för det, men samtidigt framstår man som ett dyrare alternativ, eftersom man då måste ha högre marginaler på sina profilprodukter.

Jag har svårt att säga vilket sätt som är rätt. Att visa vad allt kostar borde vara det lättaste – men kunderna uppskattar det inte alltid.

Ball in a cup!

Såg på Family Guy för ett tag sen och skrattade sönder mig när dom gör reklam för Ball in a cup…

Finns detta som porfilprodukt?

Profilprodukter från Asien

I ett väldigt globaliserat Sverige där alla har tillgång till Internet är det lätt hänt att man blickar utåt mot Asien och man kan fundera på att själv importera sina profilprodukter.

Många fabriker erbjuder även att trycka på dina profilprodukter.

Vill du ha billiga profilprodukter så ser det såklart fördelaktigt ut att vända sig direkt till fabriken i Asien. Tänk dock på att det kan tillkomma lite oväntade kostnader kopplade till valutaförändringar, tullavgifter, transport och lagerhållning.

När det gäller profilprodukter är det också viktigt att de förmedlar de värden ditt företag vill stå för. Visar det sig att leverantören i fråga inte till fullo behärskar trycktekniker, kan det sluta med att du står där med presentreklam du skäms för att använda och ge bort.

Du som köpare har ingen kontroll på arbetsförhållanden, kvalitet eller att du får dina produkter i tid. När du handlar med fjärran östern, så betalar du allt som oftast i förskott, och efter betalning är möjligheterna att reklammera produkterna väldigt små.

Om du är intresserad av att ta steget själv och importera dina profilprodukter och din presentreklam så kan vi rekommendera AliBaba. De har en märkning på sina återförsäljare som åtminstone borgar för att du inte bara får en container med sand vid beställning.

I övrigt så finns det många andra leverantörer från Sverige, som också säljer billiga profilprodukter.

Blogga om Presentreklam?

Målet med den här bloggen är inte att få pris av VeckoRevyn. Vi räknar inte heller med någon form av branchpris. Bloggen är till för att sprida budskapet om nya händelser inom branchen för presentreklam och profilprodukter. En branch som är väldigt stor, men måhända inte den hetaste.

Uppdateringsfrekvensen kanske inte är den högsta – men ambitionen är hög!