↓ Visa andra inlägg ↓

Billiga profilprodukter vs. Dyrare

Steg ett är, som inom all marknadsföring, att identifiera din målgrupp. Tänk också efter huruvida du ska nå många, eller få. Detta sätter såklart spår i din marknadsföringsbudget.

Är det en kampanj med många människor involverade, och produkten ska användas under en begränsad tid, kan det vara smart att välja en billigare produkt. Men tänk alltid på att en give away ofta behålls av mottagaren och den har alltså en längre hållbarhet än vad man kanske räknar med.

Titta t.ex. hemma bland dina pennor med tryck som du har. Ofta har du någon gammal penna från någon bank, något transportföretag och kanske en penna från en restaurang som du råkat få med dig hem. Pennan har, utan att avsändare tänkt på det från början, vandrat hela vägen från butiken ända hem till dig i hemmet och har i många fall legat där i flera år och använts med jämna mellanrum.

Samma sak gäller med profilkläder. Du kanske får den när du är arrangör för något arrangemang, eller någon i familjen kanske jobbade på något event och hade tröjan på sig. Numera används den varje gång du är ute i löparspåret.

Tänk alltid lite längre när du väljer profilprodukter. Ställ dig frågan om du tror att det ä troligt att personen som får din profilprodukt slänger den.

Om vi avslutningsvis ska tipsa som en profilprodukt som ingen vettig människa slänger förrens den är använd tills den inte klarar mer, så rekommenderar vi säkerhetsprodukter såsom plåster med tryck.